onsdag 9. november 2011

INNHOLD


Trygve Mathiesens selvbiografi
INNLEDNING: "FRA HARDCORE TIL A-HA"
- en uredelig og egoman minnebok

En kort, generell kommentar om boken, om hvorfor jeg føler meg misbrukt og forvrengt av Mathiesen og forsøkt tatt til inntekt for et useriøst bokprosjekt.

Jeg kunne ha levert en kritikk av samtlige av bokens kapitler, men det er begrenset hvor mye tid jeg er villig til å bruke på boken. Så i stedet har jeg heller valgt å gå grundig til verks på følgende to punkter:

1. HVORFOR DE FLESTE NORSKE HARDCORE-MUSIKERE NEKTET Å SAMARBEIDE MED TRYGVE MATHIESEN OM "FRA HARDCORE TIL A-HA"

Hva Mathiesen og Vega Forlag har "glemt" å opplyse sine potensielle lesere om, og hvorfor det er store og påtakelige hull i Mathiesens framstilling. 

2. TØV OM "SAMMEN FOR LIVET"/FORENTE ARTISTER

En sannferdig framstilling av "Sammen for livet". En historie hentet fra virkelighetens midte, ikke fra sidelinjens sekundærkilder og Mathiesens frie fantasi.

For meg er dette et kjedsommelig pliktløp. Jeg må ta til motmæle mot påstander som jeg skulle ønske ikke var framsatt i offentighet, slik at de bare kunne blitt forbigått i stillhet.

Derav bloggens tittel: MYGGEN I TELTET. Dvs. noe helt ubetydelig, men som det virker umulig å bli kvitt. Når man trodde man var kvitt den og legger seg til for å sove igjen, da kommer det lille kreket summende. Jeg vurderte også PARENTESEN og FOTNOTEN som alternative navn. 

Analogien oppsummerer rimelig godt mitt syn på Trygve Mathiesen.

Og nei, det er fullstendig uaktuelt for meg å inngå i noen som helst form for debatt med Trygve Mathiesen, verken her eller andre steder. Å diskutere med sjarlataner og juksemakere har jeg sluttet med for mange år siden. 1 1/2 dag med MYGGEN I TELTET får jaggu meg holde, takk.

Morten Jørgensen
09.11.2011
.

1 kommentar:

  1. "han oppgir private telefonsamtaler som intervjuer...."

    Her kjenner jeg meg igjen. Vet ikke om jeg er med i den nye boka, men i 2007-verket er jeg sitert flere ganger, etter at jeg (naivt gledestraalende) hadde mottatt et par telefoner fra en kjenning jeg ikke hadde snakket med paa aartier.

    SvarSlett